FAQ

Algemene vragen

Wat is private lease

Bij private lease maak je de keuze om wel de lusten maar niet de lasten van een auto te hebben. Bij het bezitten van een eigen auto kan je soms voor onverwachte kosten komen te staan. En bij de aanschaf moet je direct het gehele aankoopbedrag betalen. Dit is vaak een grote financiele investering. Bij privé leasen of private leasen van een auto betekent dat je een bepaalde periode een vast maandbedrag betaalt, niet voor het bezit maar voor het gebruik van een auto. Alle bijkomende kosten van een auto zoals de wegenbelasting, pechhulp, reparatie, onderhoud, banden en verzekering zijn bij dit maandbedrag inbegrepen. Het enige wat je zelf nog naast het maandbedrag moet betalen is de brandstof en eventuele boetes die je rijdt. Bij het aflopen van je lease-contract lever je de auto in en kun je weer een nieuwe auto leasen. Een soort telefoon-abonnement dus, maar dan voor je auto.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Als je een nieuwe auto wilt rijden, is leasen vaak de beste oplossing. Jouw autokosten zijn vooraf helder en staan min of meer vast. Dus nooit meer onverwachte kosten voor je auto. Je hoeft je met private lease geen zorgen te maken over de verzekering, banden, reparatie en onderhoud en verkoop van de auto na afloop van het leasecontract. DirectLease schaft de auto voor je aan, hier heb je zelf geen omkijken naar. DirectLease zorgt voor zorgeloos rijplezier tegen een zeer aantrekkelijk maandelijks leasetarief.

Wat zijn de nadelen van private lease?

Echte nadelen kent private lease niet. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden als je overweegt een private lease contract aan te gaan:

 • Private lease is een financiële verplichting voor langere tijd (in dit geval 24, 36, 48 of 60 maanden).
 • Je dient in te kunnen schatten hoeveel kilometers je rijdt
 • De auto is tijdens het leasen geen economisch eigendom

Waarom kies je Private Lease van DirectLease via MeerPrivateLease?

Naast de algemene voordelen van private lease biedt leasen bij DirectLease je nog wat andere extra's. Deze voordelen bieden andere aanbieders vaak niet.

 • Geen leeftijdsdiscriminatie
  • Andere partijen hanteren vaak een toeslag als je jonger bent dan bijvoorbeeld 20 jaar, of ouder bent dan 70. Bij DirectLease is iedereen gelijk.
 • Geen toeslag bij te weinig schadevrije jaren
  • Andere partijen hanteren vaak een vanaf prijs die alleen geldt als je 8 of meer schadevrije jaren hebt opgebouwd. Bij DirectLease is de vanaf prijs ook gewoon echt de vanaf prijs, wij rekenen geen schadevrije jaren toeslag.
 • Keurmerk Private Lease
  • DirectLease is aangesloten bij de Stichting Keurmerk Private Lease. Dit is hét private lease keurmerk voor de leasebranche. Met het keurmerk private lease weet je zeker dat je bij een betrouwbare partij zit met eerlijke voorwaarden. Op https://www.directleaseprivate.nl/keurmerk-private-lease kun je meer lezen over het keurmerk.

De auto's

Kan ik een auto huren voor de zomervakantie?

Het is helaas niet mogelijk om een andere auto bij ons te huren voor de zomervakantie.

Kan ik een proefrit maken, voordat ik een auto ga leasen?

Wij zijn een online leasemaatschappij, wat inhoudt dat we geen nieuwe auto's op voorraad hebben staan. Een proefrit maken bij ons is hierdoor niet mogelijk, maar we begrijpen heel goed dat je dit wilt. We raden je aan om dan even langs te gaan bij een autodealer bij jou in de buurt.

Is de auto voorzien van stickers?

Nee. De auto is niet voorzien van stickers of ander promotiemateriaal. Ook de kentekens zijn niet voorzien van Private Lease promotie.

Ik rijd meer dan 12.000 km per jaar, kan dat?

Dat kan! Rijd je meer dan de afgesproken 12.000 km per jaar dan is bijkopen van privé lease kilometers simpel, goedkoop en vooral onbeperkt! Alle meer gereden kilometers boven de 12.000 km worden jaarlijks of maandelijks met je verrekend.

Voorbeeld:

Rijd je 5.000 kilometer per jaar meer (kom je totaal op 17.000 km), dan kost dat:

5.000 x €0,06= €300 per jaar ofwel €25,- per maand.

Let op: de meerprijs van het voorbeeld (€0,06) kan verschillen met de prijs die is aangegeven bij andere auto's. De daadwerkelijke meerprijs weten? Raadpleeg hiervoor de pagina van de door jouw gekozen auto. Zo houden we het simpel, transparant en betaalbaar!

Zijn alle private leaseauto’s altijd nieuw?

We hebben zowel nieuwe auto's als occasions in ons private lease aanbod.

Kan ik accessoires of opties toevoegen aan mijn auto?

Ja, dit is mogelijk maar wel binnen bepaalde grenzen. Als jij aangeeft in welke auto je geïnteresseerd bent, dan nemen wij contact met je op om jouw wensen of aanpassingen door te spreken. Je ontvangt dan van ons een persoonlijke private lease offerte.

Beschikken de private lease auto's over airconditioning?

Bijna al onze modellen zijn standaard voorzien van een audio installatie en airconditioning. En op een enkel model na zijn zijn het allemaal 5-deurs auto's. Wij hanteren geen meerprijzen in de vorm van "comfort packs" voor elementen die ons inziens standaard op een auto moeten zitten.

Kan ik kiezen voor all-season banden?

Het is mogelijk om voor je private lease auto all-season (all weather) banden te bestellen. Hiermee rij je zowel in de zomer als winter veilig op de weg.

Kan ik een andere auto krijgen? Bijvoorbeeld een 3-deurs of automaat?

Wij bieden meerdere auto's, waaronder ook enkele 3-deurs uitvoeringen en auto's met een automaat aan. Al deze auto's zijn scherp geprijsd.

Einde leasecontract

Hoe gaat de inlevering van de auto einde contract in zijn werk?

Wanneer je aan het einde van je contract een nieuwe auto gaat leasen bij DirectLease dan zorgen wij voor een kosteloze omwisseling van de auto's. Wanneer je geen nieuw contract afsluit bij DirectLease dan kun je de auto inleveren bij Van Mossel in Hengelo. Natuurlijk kunnen we de auto ook bij je ophalen. De kosten hiervoor bedragen € 75,-.

Je kunt je auto afmelden via de volgende link: https://directlease.nl/afmelden-private-lease-auto/

*De auto hoeft niet ingeleverd te worden met een volle brandstof tank.

Adres:

 • Van Mossel Hengelo
 • Höltersweg 30
 • 7556 BX Hengelo
 • Overijssel

 

Wat moet ik doen aan het einde van mijn leaseperiode?

Zorg ervoor dat alle bij de leaseauto behorende zaken en documenten aanwezig zijn op het moment van inname, denk hierbij aan:

 1. alle sleutels inclusief afstandsbediening en het complete kentekenbewijs
 2. de navigatiesoftware (alle CD’s) en eventueel het alarmcertificaat
 3. het onderhoud- en instructieboekje
 4. de volledige boorduitrusting (krik, reservewiel, gereedschap, etc.)
 5. alle accessoires die zijn opgenomen in het leasecontract
 6. Denk er tevens aan om persoonlijke data in je (geïntegreerde) navigatie te wissen.

Hoe werkt de AutoZelfScan App?

Voer je eigen inname inspectie uit met behulp van de AutoZelfScan app. Zo heb jij altijd jouw inname rapport bij de hand. Om jou te bedanken voor het uitvoeren van de inspectie, ontvang jij 50% korting op de ophaalkosten van €75,-. Wanneer je een zelfscan wilt uitvoeren kun je contact opnemen via sales@directleaseprivate.nl voor een persoonlijke referentiecode. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen maken van de app. Tip: vermeld het kenteken van jouw auto. Let op: de inname inspectie is geen vervanging van onze professionele schouwing.

Hoe werkt het?

 1. Download de “AutoZelfScan” in de App Store of Play Store-app.
 2. Voer de inspectie maximaal één week voor het inleveren van de auto uit.
 3. Start de scan na het wassen van de auto.
 4. Vul het kenteken van jouw auto en de referentiecode in.
 5. Volg de instructies in de app op, beantwoord alle vragen en verstuur de inspectie.
 6. Wil je de inspectie bewaren? Vink dan aan dat je deze per mail wilt ontvangen.
 7. Na het inleveren van de auto wordt hij geschouwd. Ben je benieuwd naar welke schades
 8. onder de categorie gebruiksschades vallen? Dit lees je in het Innameprotocol leaseauto
 9. (versie 1.0 01-01-2016).
 10. Binnen 3 weken ontvang je de definitieve eindfactuur.

Wil je meer uitleg over de AutoZelfScan app? Bekijk dan hier het filmpje.

Kan ik mijn lease contract verlengen?

Het verlengen van een leasecontract is in sommige gevallen mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Is de auto van mij aan het einde van de leaseperiode?

Nee. De auto blijft economisch eigendom van DirectLease. Wel heb je de mogelijkheid om tegen de dan geldende dagprijs de auto over te nemen. Of je kunt een nieuwe auto uitzoeken en weer een periode leasen.

Aanvraag & Acceptatie

Aan welke eisen moet ik voldoen om een auto te kunnen leasen?

Kan een ander voor mij garant staan?

Wil jij graag een auto leasen, maar kom je hier financieel niet voor in aanmerking? Dan is er een mogelijkheid dat je iemand garant laat staan voor jouw leasecontract. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden, kennissen etcetera zijn.

Het contract zal volledig op jouw naam komen te staan. De garantsteller(s) tekenen enkel een garantstellingsovereenkomst.

Ik ben werkloos, kan ik een auto leasen?

Om in aanmerking te komen voor een leaseauto, maakt het niet uit of je een baan of uitkering hebt. Wij kijken namelijk naar het inkomen, de woonlasten, lopende kredieten bij BKR en de gezinssituatie. Wanneer de kredietacceptatie positief uitvalt kun je bij ons een leasecontract aangaan.

Wat is de minimale of maximale leeftijd waarop ik een auto kan leasen?

Bij Private Lease van DirectLease doen we niet moeilijk over jouw leeftijd, we zijn er namelijk voor iedereen! Het enige wat wij vragen is:

  • Een geldig rijbewijs.
  • Dat je woonachtig bent in Nederland. Woon je in België? Dan verwijzen we jou graag naar onze collega's in België. Benieuwd welke private lease auto's zij aanbieden?

Leuk weetje: op dit moment is onze oudste leaser al ruim de tachtig jaar gepasseerd.

Kan ik mijn eigen auto inruilen voor een leaseauto?

Overweeg je om te gaan leasen, maar heb je nog een eigen auto? Dan is het bij ons mogelijk om jouw huidige auto in te ruilen. Van ons ontvang jij dan binnen enkele dagen een handelsbieding voor jouw auto.

Om hiervoor in aanmerking te komen, vragen we je om het volgende aan te leveren:

  • duidelijke foto's (van de volledige binnen- en buitenkant)
  • kenteken
  • actuele kilometerstand
  • eventuele bijzonderheden (schades zoals: steenslag, krassen en deuken)

Ik ben nog student en ik ontvang studiefinanciering. Kan ik privé leasen?

In principe komt iedereen in aanmerking voor private lease. Een inkomenstoets maakt wel onderdeel uit van de procedure, dat zijn we wettelijk verplicht. In deze check mogen wij studiefinanciering niet meenemen als inkomen. 

Komt iedereen in aanmerking voor private lease?

Ja, iedere particulier – of je nu student bent, AOW/pensioen ontvangt of een eigen zaak hebt – kan voor private lease van DirectLease kiezen.

Een kredietcheck maakt wel onderdeel uit van de acceptatieprocedure.
Om zelf tot een akkoord te komen heb je minimaal €1.300,- netto inkomen nodig o.b.v. een vast/onbepaalde tijd dienstverband.
Een tijdelijk dienstverband met een positieve intentie, van de werkgever, voor een vast dienstverband mogen wij ook als een vast dienstverband beschouwen.
Dit kan aangetoond worden middels een werkgeversverklaring.

Mocht je niet door de kredietcheck komen dan zijn er alsnog mogelijkheden om via een borg/garantsteller tot een akkoord te komen.

Aan welke eisen moet ik voldoen als ik wil leasen?

We helpen graag iedereen aan een auto, vandaar dat we geen strenge eisen hanteren. Het is ieder geval van belang dat jij:

  • Een geldig rijbewijs hebt.
  • Dat je woonachtig bent in Nederland. Woon je in België? Dan verwijzen we jou graag naar onze collega's in België. Benieuwd welke private lease auto's zij aanbieden?

Voldoe jij aan bovenstaande punten en heb je een lease aanvraag gedaan? Dan voert DirectLease altijd een kredietcheck uit waarbij wij de normen hanteren, welke zijn opgesteld door de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN-norm). Dat betekent dat wij kijken naar je vaste lasten (woonlasten, ziektekosten, etc.) en je totaalinkomen (inclusief toeslagen, alimentatie, etc.). Het is dus niet gezegd dat je bij een bepaald inkomen kunt leasen. Dit is afhankelijk van je vaste lasten.

De zaken die wij in eerste instantie nodig hebben voor de kredietcheck zijn een kopie geldig rijbewijs, een kopie van de meest recente loonstrook en een recent bankafschrift met daarop vermeld je loonstorting en woonlasten.

Daarnaast vindt standaard een BKR-toetsing en -registratie plaats.

Er staat een BKR-codering achter mijn naam, kan ik daarmee een private lease auto gaan rijden?

Een BKR-toetsing maakt deel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die beoordeeld wordt. Een BKR registratie is uiteraard geen probleem, als er sprake is van een lopende BKR-codering kunnen wij helaas niks voor je betekenen.

Welke documenten hebben jullie nodig voor de (financiële) acceptatie?

Normaal gesproken hebben we nodig:

  • de meest recente loonstrook
  • een bankafschrift met daarop de storting van het loon en de woonlasten (recente hypotheek- of huurbetaling)
  • een kopie van een geldig paspoort als 
  • een kopie van een geldig rijbewijs.

Indien je korter dan 12 maanden in dienst bent of een tijdelijk dienstverband hebt, ontvangen wij graag aanvullend een werkgeversverklaring.

Per mail informeren we je na de aanvraag over welke stukken we in jou specifieke geval nodig hebben.

Hoe lang duurt de (financiële) acceptatie?

Na het insturen van de documenten voor de kredietacceptatie verwachten wij je binnen enkele werkdagen de uitslag te kunnen geven.

Het leasecontract

Hoe ziet mijn contract en de bijbehorende voorwaarden eruit?

Wat is het protectieplan en kom ik hiervoor in aanmerking?

Wat is het protectieplan?
Er zijn bepaalde factoren die je van te voren niet kunt inschatten. Denk hierbij aan een scheiding, ontslag, ziekte en of overlijden. We begrijpen heel goed dat je in deze vervelende situaties niet meer jouw maandelijkse leasekosten kunt/wilt betalen. Om je hierin te ontzorgen bieden wij het protectieplan aan. Dit plan zorgt ervoor dat jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en/of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend.

Wil je meer weten? Neem dan zeker even de voorwaarden van het protectieplan door!

Kom ik aanmerking?
Natuurlijk, want we willen iedereen zo goed mogelijk van dienst zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het protectieplan een contractoptie is. Dit betekent dat je €12 per maand betaalt om deze aanvullende ‘verzekering’ op te nemen in jouw leasecontract.

Gebeurt er onverhoopt toch iets waardoor jij van jouw leasecontract af wilt, maar je hebt geen protectieplan afgesloten? Dan kun je het contract vroegtijdig beëindigen. Hoe dit werkt, lees je hier!

Ik of mijn medecontractant mag vanwege ziekte niet meer rijden, kan het leasecontract verbroken worden?

Als eerste willen we jou beterschap wensen! Wanneer jij of jouw mede contractant vanwege ziekte een permanente rijontzegging heeft gekregen, kan het leasecontract ontbonden worden. Je kunt gebruik maken van twee mogelijkheden:

  • Het protectieplan
   Wanneer je voor deze contractoptie kiest, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en / of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Hierbij is het van belang dat je de rijontzegging schriftelijk kunt aantonen (e.g. middels een verklaring van een specialist).
  • Vroegtijdig stopzetten
   Wil je niet maandelijks betalen voor het protectieplan, dan kunnen wij jouw contract vroegtijdig opzeggen. Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.

Mijn relatie is voorbij, kan ik in mijn eentje het gezamenlijke leasecontract overnemen?

Dit mag, echter zijn wij wel verplicht om een nieuwe inkomenstoets uit te voeren. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij van de Stichting Keurmerk Private Lease jouw contract wijzigen. Deze wijziging is kosteloos voor jou wanneer jij hebt gekozen voor de contractieoptie Protectieplan. Heb je dit niet, dan rekenen wij hiervoor €198.

Let op: de wijziging van het contract gaat in vanaf de eerste dag van de nieuwe maand. Volgens het de Stichting Keurmerk Private Lease is het niet mogelijk nadien het contract terug te zetten op jouw eigen naam.

Meer informatie kun je vinden in onze protectieplan voorwaarden.

Mijn relatie is voorbij, kan ik van mijn leasecontract af?

We hopen het voor jou niet, maar mocht jouw relatie onverhoopt toch voorbij zijn, dan gaan wij jou helpen. Er zijn twee mogelijkheden waar jij in dit geval gebruik van kunt maken:

  • Protectieplan
   Wanneer jij te maken krijgt met een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap / samenlevingscontract, kun jij op ieder gewenst moment (ook binnen het eerste jaar) de leaseauto zonder afkoopsom bij ons in kunt leveren. Eventuele schades en / of meer gereden kilometers worden uiteraard gewoon volgens het afgesproken leasecontract verrekend. Let op: dit moet je wel schriftelijk kunnen aantonen, denk bijvoorbeeld aan een echtscheidingsconvenant.
  • Vroegtijdig stopzetten
   Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.

Ik ben mijn baan kwijt, kan ik van mijn leasecontract af?

Het kwijtraken van het vaste inkomen van jou of jouw medecontractant kan voor veel stress zorgen. Wanneer dit gebeurd begrijpen wij goed dat je van het vaste maandelijkse leasebedrag af wilt. Om jou te helpen, bieden wij twee opties aan:

  • Het protectieplan 
   Wanneer er sprake is van gedwongen ontslag, beëindigen wij kosteloos het leasecontract. Dit is echter alleen van toepassing wanneer jij of de medecontractant vóór aanvang van het leasecontract en gedurende het leasecontract beschikt over een vast contract (een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd) en door onvoorziene omstandigheden ontslagen wordt. Tijdens de kredietacceptatie, vóór aanvang van het leasecontract, wordt vastgesteld of je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd hebt.

   Let op: Wordt er gedurende het contract van baan gewisseld en geen vast contract aangeboden, dan kan het protectieplan in zijn geheel, of enkel op dit onderdeel, zowel door jou of door ons ontbonden worden.

   Wil je meer over de voorwaarden weten? Deze kun je hier lezen.
  • Vroegtijdig stopzetten
   Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar.

Wat houdt een flexibele looptijd in?

Heb je voor een korte periode een auto nodig, weet je niet precies voor hoe lang je wilt leasen of wil je gemakkelijk jouw contract stop kunnen zetten? Dan is een Flexibele Looptijd echt iets voor jou. Het zit namelijk zo: je gaat voor minimaal 12 maanden en maximaal 60 maanden een leasecontract aan. De keuze is aan jou. Je krijgt alle voordelen van een Full Operational Lease, maar met een extraatje. Je kunt de auto namelijk al na 12 maanden kosteloos inleveren.

Is aanbetaling mogelijk?
In tegenstelling tot onze reguliere leasecontracten, kun je bij een flexibele looptijd geen aanbetaling doen. Zodoende is het ook niet mogelijk om jouw maandelijkse leasetarief omlaag te brengen door een bedrag vooruit te betalen. 

Kan ik een accessoire toevoegen?
Dit kan alleen op eigen kosten, echter is het helaas niet mogelijk om dit op te laten nemen in het leasecontract. Dit houdt in dat aanpassingen aan de auto op eigen risico zijn.

Let op: Voordat je de auto inlevert moet de auto hersteld worden naar zijn originele staat. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn we helaas genoodzaakt om de kosten voor het herstel van de auto bij jou in rekening te brengen. 

Mag ik roken in mijn leaseauto?

Helaas is roken in onze leaseauto's niet toegestaan. Voor de volgende gebruiker van deze auto is het prettig wanneer deze schoon en fris is. Hierop wordt dan ook gecontroleerd aan het einde van het leasecontract. Mocht het noodzakelijk zijn de auto toch te moeten reinigen, dan kunnen de schoonmaakkosten aan je worden doorbelast. 

Wil je weten welke schade acceptabel is? Kijk hiervoor naar ons inname protocol: Inname Protocol DirectLease

Kan ik een tankpas aanvragen?

Er zit heel veel standaard bij een leasecontract in, maar het tanken moet je zelf betalen. Vandaar dat wij ook geen tankpas verlenen. Wel hebben we een gratis Tankservice App: DirectleaseTankService. Als je deze App download kun je van elk tankstation de prijzen en aanwezige diensten zien. Goedkoop tanken kun jij vanaf nu altijd!

Zit het onderhoud van de lease auto of de APK in het leasecontract?

Ja, dit zit al standaard in jouw leasecontract! De facturen voor het onderhoud worden dan ook rechtstreeks naar ons gestuurd. Jij hoeft hier niets voor te betalen.

Heb je echter schade ( krassen of deuken) aan jouw auto zitten, dan kan het zo zijn dat wij het eigen risico aan je doorbelasten.

Zit vervangend vervoer in mijn contract?

Wanneer je een auto bij ons gaat leasen, heb je standaard recht op vervangend vervoer na 72 uur. Dit houdt dus in dat je de eerste 72 uur altijd zelf betaalt.

Wil je echter eerder vervangend vervoer, dan kun je kiezen voor de optie: 'vervangend vervoer na 24 uur.' De kosten hiervoor bedragen €5,- per maand extra.

Heb je direct vervangend vervoer nodig dan kunnen we dit voor jou regelen, echter betaal je de eerste 24 of 72 uur zelf.

Wat gebeurt er met het leasecontract als ik of mijn medecontractant kom te overlijden?

Het is niet iets waar je graag over nadenkt, daarom willen wij in het geval van overlijden de nabestaanden zoveel mogelijk ontzorgen. Zodoende ontbinden wij altijd kosteloos het contract.

Indien er meerdere namen op het leasecontract staan en er besloten wordt om de auto te blijven leasen, kunnen wij dit aanpassen naar één contractant. In deze situatie, zijn wij echter wel verplicht om een nieuwe inkomenstoets uit te voeren. Wanneer deze toetsing positief is, mogen wij van de Stichting Keurmerk Private Lease het contract wijzigen. Wanneer er gekozen is voor de contractieoptie 'Protectieplan' zijn er aan deze wijziging geen kosten verbonden. Is dit niet het geval, dan rekenen wij hiervoor €198.

Let op: de wijziging van het contract gaat in vanaf de eerste dag van de nieuwe maand.

Kan ik vroegtijdig mijn leasecontract stopzetten?

Het contract afkopen
Wij begrijpen dat je door bepaalde gebeurtenissen, zoals ontslag of scheiding, niet meer alle maandelijkse lasten kunt/wilt betalen. Wij bieden je daarom de optie om het contract vroegtijdig stop te zetten. Wij maken hiervoor gebruik van een vaste afkoopregeling. Let op: tijdens het eerste jaar is het contract niet opzegbaar. Wil je dit wel, dan raden we je aan om gebruik te maken van het protectieplan

De afkoop van het contract kan op twee manieren worden berekend. De berekening die voor jou het meest gunstig uitvalt, gaan wij hanteren.

VB: we rekenen met de volgende cijfers.
• Looptijd 24 maanden: leaseprijs € 240
• Looptijd 36 maanden: leaseprijs € 200

Manier 1:De afkoop bedraagt 50% van het resterende openstaande bedrag.
Stel je kiest voor een 36 maanden contract á €200 per maand en je wenst het contract na 24 maanden te beëindigen. Dan zijn er nog 12 maanden resterend.
De afkoopsom is dan dus:12 x 0,5 x €200,- = €1.200,-.

Manier 2:Het verschil tussen het reeds betaalde bedrag en hetgeen je had moeten betalen indien je direct had gekozen voor een korter lopend contract.
Als voorbeeld; je had een contract van 36 maanden á €200,- en je wilt na 24 maanden opzeggen.
We kijken dan naar wat het tarief was geweest op basis van 24 maanden.
Volgens deze regel is de afkoopsom als volgt: 24 maanden x (€240 minus €200) = 24 maanden x €40 = €960,-.

In dit rekenvoorbeeld ben jij het voordeligste uit met berekening 2. Dit wordt dan jouw afkoopsom.

Het aantal kilometers
Onze private lease contracten zijn in de basis gebaseerd op 12.000 kilometer per jaar.
Als je de auto eerder inlevert en dus niet het jaar volbrengt, dan heb je ook recht op minder kilometers. Oftewel 12.000 kilometer per jaar betekent 1.000 kilometer per maand.
Wanneer je de auto eerder inlevert dan worden de kilometers die je mag rijden volgens het contract naar rato berekend.

Wat is er allemaal inbegrepen in het tarief?

Reparaties, onderhoud, banden, all risk verzekering, pechhulp in binnen- en buitenland, wegenbelasting, vervangend vervoerservice na 72 uur en niet te vergeten de BTW. Je hoeft dus alleen nog maar te tanken!

Hoe lang kan ik in de private leaseauto rijden?

Je sluit het private lease contract af voor 24, 36, 48 of 60 maanden. De verschillende looptijden kunnen per auto verschillen.

Hoe zien onze algemene en aanvullende voorwaarden er uit?

DirectLease volgt uiteraard de algemene voorwaarden zoals deze binnen het Keurmerk Private Lease zijn opgesteld. Deze voorwaarden kun je hier downloaden.

Heb ik recht op pechhulp?

Ja, pechhulp in binnen- en buitenland is inbegrepen in het contract. Je kunt je abonnement bij de ANWB dus opzeggen.

Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?

Heb je een klacht? Vul dan dit formulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Hoe wij klachten oppakken en behandelen vind je terug in onze klachtenprocedure

Bestelling & Levering

Hoelang duurt de levering, zijn hier kosten aan verbonden en tot wanneer kan ik een auto bestellen?

Mag ik zelf een trekhaak onder mijn leaseauto laten zetten?

Heb je zelf al een trekhaak gekocht of wil je deze liever door een ander bedrijf laten monteren, dan is dat geen enkel probleem. Het is wel van belang dat hierdoor geen schade aan de auto ontstaat.

Kan ik een trekhaak bij mijn auto krijgen?

Natuurlijk kan dit. De kosten voor de trekhaak en de montage delen we door de looptijd van het contract.  Het bedrag wat hieruit komt tellen we bij het leasetarief op.

Hoe gaat de aflevering van mijn private leaseauto precies in zijn werk?

Jouw private leaseauto kan worden bezorgd, maar je mag deze ook zelf komen ophalen. Jij bepaalt wat voor jou het fijnste is.

Laten bezorgen op het vaste land
Als je ervoor kiest om de leaseauto te laten bezorgen, wordt hier €75 voor in rekening gebracht. De auto wordt voor dit bedrag op elk gewenst adres, behalve op de Waddeneilanden, in Nederland bezorgd.

Wanneer je kiest voor het laten thuisbezorgen van de auto, dan wordt deze door een chauffeur bestuurd en afgeleverd bij het door jou opgegeven adres. Deze persoon kan jou helaas geen uitleg geven over de auto. Heb je vragen over de leaseauto, dan mag je altijd langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde merk dealer.

Laten bezorgen op de Waddeneilanden

Woon je op de Waddeneilanden en wil je dat de leaseauto wordt bezorgd? Geen enkel probleem! Je kunt ervoor kiezen om de auto op het vaste land in ontvangst te nemen (€75) en zelf voor de oversteek te betalen of je laat ons dit regelen. Als je hiervoor kiest, houd er dan wel rekening mee dat het bezorgtarief vanwege de oversteek en extra reistijd, iets hoger wordt. Benieuwd wat dit bedrag voor jou gaat zijn? Ons team helpt jou graag verder:

Wanneer je kiest voor het laten thuisbezorgen van de auto, dan wordt deze door een chauffeur bestuurd en afgeleverd bij het door jou opgegeven adres. Deze persoon kan jou helaas geen uitleg geven over de auto. Heb je vragen over de leaseauto, dan mag je altijd langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde merk dealer.

Zelf ophalen
Liever zelf de private leaseauto ophalen? Dat kan uiteraard ook! Als de auto klaar staat, ontvang je een berichtje waarin staat bij welke merk dealer jij jouw nieuwe of occasion auto kunt ophalen. 

Hoe snel kan de private leaseauto worden afgeleverd?

De levertijd varieert sterk per merk en model. Bij elke auto wordt daarom de verwachte levertijd getoond. Deze periode start na financiële acceptatie en ondertekening van het contract. 

Een auto uit voorraad is doorgaans veel sneller leverbaar. Bekijk de actuele voorraad op https://meerprivatelease.nl 

Wordt de private lease auto afgeleverd met een volle tank brandstof?

Ja, onze private lease auto's worden met een volle tank afgeleverd. Omdat dit tegenwoordig niet meer is inbegrepen in de afleveringskosten van de auto wordt deze brandstof wél aan je doorbelast.

Om je toch wat prettiger de weg op te laten gaan belasten wij slechts een deel van de kosten van deze volle tank aan je door, te weten € 44,-.

Let op, als je de auto laat bezorgen kan deze over de weg rijdend naar je vervoerd worden, uiteraard is dan bij aankomst de tank niet meer vol.

Financieel & Facturatie

Alles wat je wilt weten over het financiële aspect van leasen!

Heeft leasen invloed op mijn hypotheekaanvraag?

Ja. Wanneer je een Private Lease contract aangaat, kan dit invloed hebben op jouw hypotheekaanvraag. Hoe komt dit? Door te kiezen voor leasen, ga je een vaste maandelijkse betalingsverplichting aan. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek zullen hypotheekverstrekkers (ook banken) dit meenemen in jouw inkomens- en lastenberekening. Dit betekent dat het bedrag dat je als hypotheek zult kunnen lenen lager uitvalt.

We kunnen jou niet vertellen hoeveel lager, omdat de berekening verschilt per inkomen en rentepercentage. Wil je precies weten welke invloed jouw Private Lease auto gaat hebben op jouw hypotheekaanvraag? Vraag dan aan je bank of hypotheekverstrekker naar de concrete consequenties.

Wat als ik minder kilometers rijd?

De minderprijs voor kilometers is €0.00. Rijd je minder dan 12.000 km, dan krijg je geen geld terug.

Werken jullie met een aanbetaling of borgsom?

Nee, bij DirectLease hoef je vooraf geen aanbetaling of borgsom te betalen! Geen onnodig beslag op jouw financiële middelen dus, dat vinden wij bij DirectLease niet nodig.

Hoe ziet de eerste facturatie eruit?

Omdat je de auto in de loop van een maand in ontvangst neemt, zal de eerste facturatie wat later op gang komen. Dit betekent dat je een gedeelte van de eerste maand betaalt plus de eerste volledige maand daarop volgend. Je betaalt de leasetermijnen immers altijd per maand vooraf. 

Daarnaast belasten wij, ondanks dat brandstof geheel buiten het contract valt, slechts een gedeelte van de volle brandstoftank (ad € 44,- inclusief btw) aan jou door.

Is de private leaseauto thuis bezorgd? Dan wordt er € 75,- transportkosten doorbelast voor auto's die op het vaste land zijn bezorgd. Woon jij op de Waddeneilanden? Dan is dit tarief, vanwege de oversteek en extra reistijd, iets hoger.

Hoe verloopt de betaling van de facturen?

Via automatische incasso. Je betaalt de leaseprijs per maand vooraf, wij incasseren op de laatste werkdag van de maand, voorafgaand aan de maand waarop de betaling betrekking heeft. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Hoe is het eigen risico geregeld?

Bij DirectLease maken we onderscheid tussen schade aan je private lease auto en schade aan een ander. Heb je enkel schade bij een ander veroorzaakt, dus niet aan je private lease auto, dan wordt een WA eigen risico van € 150,- in rekening gebracht. In geval van schade aan je eigen private lease auto wordt een Casco eigen risico van € 300,- in rekening gebracht. Het WA eigen risico kan voor € 5,- per maand worden afgekocht.

Per gebeurtenis wordt er maximaal één eigen risico doorbelast dus nooit meer dan € 300,-.

Als de schade verhaalbaar is dan kost je dit uiteraard niets.

Hoe zit het met de belastingen?

Als jij een auto prive least, dan heb je geen fiscale bijtelling. Je hoeft ook geen rekening te houden met de wegenbelasting, die is bij de prijs inbegrepen.

Wie betaalt de brandstof?

Brandstofkosten zitten niet in het maandelijkse leasetarief en zijn voor eigen rekening.

Wat als ik een bekeuring krijg?

Bekeuringen worden rechtstreeks naar je huisadres gestuurd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) en worden zonder tussenkomst van DirectLease door jou zelf voldaan.

Krijg ik te maken met bijtelling?

Nee, omdat je privé alle kosten draagt van het leasecontract heb je geen fiscale bijtelling.

Wordt mijn private lease contract geregistreerd bij het BKR?

Ja. Tijdens het acceptatieproces doen wij een toetsing bij het BKR en op het moment dat je in je nieuwe auto gaat rijden registreren wij de overeenkomst bij het BKR. De hoogte van het te registreren bedrag is gelijk aan 65% van het maandelijkse leasebedrag keer het aantal maanden van de overeenkomst. Betaal je bijvoorbeeld € 200,- per maand en sluit je het leasecontract af voor 24 maanden dan wordt er 65% van (€ 200,- x 24) = € 3.120,- geregistreerd bij BKR.

Rijden & Onderhoud

Wie mag er in mijn auto rijden en wanneer moet deze een onderhoudsbeurt krijgen?

Waar ga ik heen voor onderhoud aan mijn private leaseauto?

De keuze door wie je het onderhoud aan je private leaseauto laat uitvoeren is geheel aan jou. De enige voorwaarde is dat het een officiële merkdealer van het betreffende merk moet zijn.

Mag mijn huisdier in de leaseauto?

Natuurlijk mag dit! Jouw huisdier moet gewoon overal met jou mee naartoe kunnen. Let wel op dat jouw huisdier geen schade aan de auto maakt. Aan het einde van het leasecontract wordt de auto altijd gecontroleerd.

Wil je weten welke schade acceptabel is? Kijk hiervoor naar ons inname protocol: http://directlease.nl/assets/Uploads/Inname-Protocol-DirectLease.pdf

Mag ik met mijn leaseauto op vakantie?

Natuurlijk mag dit, de auto lease je tenslotte voor privé gebruik, zoals vakanties! Let wel op: je kunt alleen naar die landen op vakantie die vermeld staan op de groene kaart. Dit is vanwege het feit dat we alleen in deze landen verzekerd zijn.

Mocht je trouwens pech krijgen onderweg, waar we natuurlijk niet hopen, wees dan gerust. Pechhulp in het binnen- en buitenland zit standaard in het leasebedrag inbegrepen.

 Onderstaande landen staan op de groene kaart en kun jij dus met jouw leaseauto bezoeken:

  • Albanië
  • Andorra
  • België
  • Bosnië
  • Bulgarije
  • Croatië
  • Cyprus
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Griekenland
  • Hongarije
  • Ierland
  • IJsland
  • Israël
  • Italië
  • Letland
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Macedonïe
  • Malta
  • Marokko
  • Moldavië
  • Montenegro
  • Noord-Ierland
  • Noorwegen
  • Nederland
  • Oekraïne
  • Oostenrijk
  • Polen
  • Portugal
  • Roemenië
  • Servië
  • Slovenië
  • Spanje
  • Slowaakse republiek 
  • Tsjechië
  • Tunesië
  • Turkije
  • Verenigd Koninkrijk
  • Wit-Rusland
  • Zweden
  • Zwitserland

Wie mag er in de auto rijden?

In principe mag iedereen met een geldig rijbewijs de auto gebruiken. Directe gezinsleden, familie en vrienden. Bedenk wel dat jij verantwoordelijk blijft voor de auto. 

Wanneer moet ik onderhoud laten plegen aan mijn private leaseauto?

Voor elke auto is dit anders. Neem even contact op met je dealer of raadpleeg het bij de auto geleverde instructieboekje.

Wanneer moet ik mijn jaarlijkse kilometerstand doorgeven?

Nadat je een volledig jaar in je privélease-auto hebt gereden, vragen wij je je kilometerstand door te geven. Je krijgt hiervoor een e-mail, dus je hoeft hier niet zelf aan te denken. Het enige dat je dan dient te doen is de instructies in deze e-mail opvolgen en je kilometerstand invullen. De rest regelen wij voor je.

Schade & Pech

Wat moet ik doen als er iets kapot is aan de auto?

Wat moet ik doen bij schade?

Schade rijden is natuurlijk heel vervelend, met name voor jou zelf. De reparatie van de auto is standaard verzekerd. Het eigen risico wordt niet doorbelast op het moment dat wij de schade kunnen verhalen op de tegenpartij. 

Heb je onverhoopt toch schade gereden? Dan kun je de volgende stappen ondernemen.

 1. Vul het meegeleverde "Europees Schadeformulier" in. Heb je deze niet meer in bezit, download het formulier dan hier. Wil je weten hoe je het schadeformulier moet invullen? Hier vind je de uitleg: Een schadeformulier invullen, hoe doe ik dat?
 2. Stuur het Europees Schadeformulier op als .PDF naar schade@directlease.nl

Mobiel schade melden kan ook. Ga naar https://www.mobielschademelden.nl/ en vul jouw gegevens in.

Wat moet ik doen bij pech?

Als je pech hebt met je private lease auto neem je contact op met de 24-uurs hulpdienst van de ANWB, op telefoonnummer: 0592-39 05 37 of +31 (0)70 314 50 68 vanuit het buitenland. We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer mobiel bent.

Wat te doen bij ruitschade?

Heb je een kleine beschadiging aan je ruit? Dan kun je dit vaak kosteloos laten herstellen.
Bel hiervoor met 085-27 38 055. 

Moet de hele ruit vervangen worden? Dan brengen wij € 70 eigen risico in rekening.

Mijn band is kapot, wat nu?

Wanneer een band om een andere reden dan de reguliere slijtage vervangen of gerepareerd moet worden dan spreken we van schade.  Als deze band te repareren is, dan zijn de kosten voor DirectLease. Wanneer de band vervangen moet worden, dan worden de daadwerkelijke kosten doorbelast, uiteraard tot een maximum van het eigen risico.

Wat gebeurt er bij total loss?

Als je je auto total loss rijdt, wordt het contract per ongevalsdatum ontbonden. Indien de schade niet verhaalbaar is wordt eenmalig het eigen risico in rekening gebracht.

Mocht je op het moment van de total loss melding een leen/vervangende auto rijden dan wordt je verzocht deze z.s.m. in te leveren. Je ontvangt hierover een mail en een van onze Sales medewerkers neemt contact met je op. Je hebt dan 5 werkdagen de tijd om aan te geven of je een nieuwe private lease auto wenst. Als dit het geval is dan betaal je voor de huurauto hetzelfde bedrag als dat je betaalde voor je lease auto.

Wanneer je geen nieuw leasecontract bij DirectLease afsluit betaal je de werkelijke huurkosten. Let op, het gaat dan om auto huurtarieven.

Wat wordt er gedekt door de schadeverzekering voor inzittenden (SVI)?

De schadeverzekering dekt de werkelijk geleden schade af tot € 1.000.000.

Wat wordt er gedekt door een Ongevallen inzittendenverzekering (POI)?

We hopen dat je geen ongeluk krijgt, maar mocht dit toch gebeuren, dan bestaat de kans dat jij(bestuurder) en de passagier (ernstig) letsel oplopen. Met grote financiële gevolgen, want de kosten van extra hulp, speciale voorzieningen in huis of omscholing kunnen hoog oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een percentage van het verzekerde bedrag uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. Hierbij moet u wel rekening houden dat alleen het aantal gordelplaatsen onder de POI dekking vallen.

Voor hoeveel ben ik verzekerd bij private lease?
Deze verzekering keert ook uit als de schade door eigen schuld is ontstaan of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld waardoor de schade niet verhaalbaar is. De dekking is van kracht in de landen zoals genoemd op de groene kaart. De verzekerde bedragen zijn bij Private Lease:

  • Blijvende invaliditeit €50.000
  • Bij overlijden €25.000

Kan ik een schadeverzekering voor Inzittende (SVI) afsluiten?

Ja, dat is geen enkel probleem. Als je een auto bij ons gaat leasen, ben jij automatisch verzekerd. Wil je dat de mensen die bij jou in de auto zitten ook verzekerd zijn, dan kun je een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) afsluiten. Hiervoor rekenen wij €4,- per maand. Let op: dit bedrag komt bovenop het oorspronkelijke leasebedrag.

Kan ik een ongevallen inzittenden verzekering (POI) afsluiten?

Natuurlijk, je kunt dit aangeven bij Stap 2: Opties. De kosten hiervoor bedragen €2,- per maand. Let op: dit bedrag komt bovenop het oorspronkelijke leasebedrag.

Welke schades vallen onder de categorie gebruiksschades en welke niet?

DirectLease hanteert een duidelijke richtlijn voor wat wij noemen gebruiksschades. Dit zijn schades aan een auto die horen bij het gebruik ervan. Om de duidelijkheid te creëren waar je als berijder recht op hebt, hebben we een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die we tijdens het contract gemeld willen zien. Doe je dit laatste niet, dan kunnen we deze schade volledig op jou verhalen. 

Het inname protocol kun je hier downloaden. In dit document vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het inleveren van je auto.

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode?

Wanneer je gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kun je gebruiken wanneer je weer zelf een auto wilt verzekeren.